Rambursare anticipata

Ce reprezintă o rambursare anticipate la credit?

Doriți să vă plătiți împrumutul mai repede pentru a fi liber de datorii mai repede? Ei bine, rambursarea anticipată reprezintă o idee excelentă. Împrumuturile cu rată variabilă pot fi rambursate fără costuri suplimentare. Aici sunt posibile și rambursări parțiale mai mari decât cele convenite în rate lunare. Dacă întregul împrumut, inclusiv dobânda, este rambursat în avans, aceasta înseamnă pur și simplu că contractul de împrumut este reziliat.

Sunteți împrumutat, vă plătiți ratele în mod regulat, dar ați reușit să puneți bani deoparte în același timp? Ideea de a folosi acești bani pentru o rambursare anticipată totală sau parțială a împrumutului este una evidentă.

CREDIT RAPID

Dacă poți rambursa un împrumut mai devreme decât s-a convenit depinde de condițiile băncii respective. Dacă posibilitatea de rambursări speciale gratuite a fost convenită contractual în prealabil, împrumutul poate fi, de asemenea, rambursat mai repede decât era planificat. Cu toate acestea, această opțiune nu este oferită de fiecare bancă și nu pentru fiecare împrumut.

Deoarece banca pierde dobânda dacă datoria este rambursată anticipat, de obicei vă poate percepe o penalitate de plată anticipată. Această plată este justificată de faptul că banca a calculat plățile de dobândă pe perioada convenită.

Procedura rambursare anticipata

În cazul creditelor cu dobândă fixă există diferite acorduri în funcție de bancă, însă legiuitorul a stabilit o limită superioară de 1% penalitate sau penalitate de rambursare anticipată (din suma creditului rambursată anticipat) pentru consumator.

În cazul împrumuturilor cu dobândă fixă se poate rambursa o sumă anuală de 10.000 EUR în plus față de ratele lunare. O sumă de rambursare mai mare va atrage comisioane. Acestea nu pot fi mai mari de 1%.

Rmbursarea anticipata a creditului

Împrumuturile pe termen lung, cum ar fi împrumuturile pentru locuințe, sunt de obicei împărțite într-o perioadă cu dobândă fixă și o perioadă cu dobândă variabilă. Doar rareori un termen lung de peste 25 de ani se execută complet cu o dobândă fixă (deși este posibil).


Rambursare anticipata credit nevoi personale

În perioada de dobândă fixă, fie este posibilă doar rezilierea împrumutului, fie efectuarea rambursărilor speciale cu penalitate de rambursare anticipată, fie există o perioadă de preaviz de până la șase luni. Dacă există o opțiune de rambursare anticipată, fără comisioane, depinde de contractul de împrumut respectiv, în care trebuie consemnate modalitățile de reziliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *