Credit verde

Ce este credit verde?

Creditul verde este o soluție financiară modernă și ideală pentru cei care doresc să-și îmbunătățească viața și să achiziționeze produse și diverse servicii. Acest articol explorează cum poate creditul verde să vină în ajutor unor persoane și ce avantaje are acesta.

Un exemplu clar în acest sens este creditul verde, un tip de împrumut bancar care se concentrează pe investiții sustenabile și care are scopul declarat de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Creditul verde poate fi folosit pentru investiții în proiecte precum energie regenerabila, transport public inteligent sau eficientizare energetica. Acesta oferă o alternativă excelentă la finanțarea tradițională.

Credit pentru casa verde

Programul “Creditul casa verde” a fost lansat de Banca Națională a României. Scopul acestui program este de a sprijini financiar persoanele care doresc să își eficientizeze locuințele prin introducerea unor sisteme moderne de încălzire, ventilație și climatizare. În plus, programul are că scop stimularea investițiilor în renovarea locuințelor vechi din țara noastră.

Credit auto verde

A fost introdus un nou tip de credit în Romania: creditul auto verde. Acest credit este destinat exclusiv achiziționării de autoturisme hibride sau electrice, și are numeroase avantaje fata de celelalte credite auto.

Începând din anul 2020, puteți aplica pentru un credit verde prin care să vă finanțați achiziția unei mașini electrice sau hibride. Dobândă este fixa pe țoață perioada de creditare și se acorda în funcție de valoarea mașinii. Puteți alege o perioada de creditare de la 12 la 60 luni.


În prezent, din ce în ce mai mulți oameni sunt conștienți de nevoia de a schimba cât mai multe aspecte ale vieții din dorința de a salva planeta. Aceasta conștientizare reprezintă un pas important în adoptarea stilului de viață sustenabil, dar este insuficientă. O altă problemă majoră o reprezintă modul în care se desfășoară economia la nivel global, într-un ritm mult prea rapid pentru a putea fi susținut pe termen lung. Există soluții la aceste probleme, dar ele presupun un efort susținut și o abordare coordonata la nivel global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *