Împrumutul în Lei versus creditul în euro

Care este mai bine de ales – un împrumut în lei sau euro?

De câțiva ani, creditele ce se acordă pe piața din România, sunt oferite în Lei. Acest lucru a venit ca urmare a prevenirii apariției unor noi probleme legate de riscul valutar (așa cum a fost cazul împrumuturilor în franci elvețieni). Drept urmare, instituțiile financiare oferă împrumuturi în moneda națională. Cu toate acestea, prețurile la imobile și autoturisme este exprimat în euro. Ceea ce înseamnă că solicitanții de împrumuturi se confruntă cu o altă problemă: diferența de curs valutar.

CREDIT RAPID

Credit in lei sau valuta? Care credit este mai avantajos?

Persoanele care își încasează câștigurile în moneda națională nu sunt expuși riscului valutar dacă aplică pentru un împrumut.  Singura problemă este cea legată de diferența de curs atunci când trebuie să cumpere valută (pentru un împrumut ipotecar, imobiliar sau auto). Dacă aceștia aplică pentru credite nebancare în Lei, atunci nu este nicio problemă.

O altă chestiune care se ridică în cazul împrumuturilor în moneda națională este cea legată de dobânda variabilă. Acesta este supusă fluctuației, ceea ce înseamnă mai mulți Lei de plată la rata creditului. În general, este recomandat să optezi pentru produse de creditare cu rate fixe ale dobânzii.

În situația în care primești venitul în valută (încasezi bani din chirii sau lucrezi pe contracte cu plata în valută), ideal ar fi să îți deschizi un cont în moneda respectivă. În acest fel vei evita plata comisioanelor de conversie valutară. Dacă te afli în situația fericită a încasării banilor în valută, atunci poți aplica pentru credite în Lei fără niciun fel de problemă.

Așadar, cel mai avantajos credit este cel care îți oferă condiții mai bune de creditare. Optează pentru un împrumut în Lei, cu dobândă fixă și rate accesibile. Iar dacă primești banii în valută, ești în avantaj dacă optezi tot pentru credite în Lei!


Împrumuturile rapide sunt o modalitate excelentă de a obține bani rapid. De asemenea, acestea pot fi utile pentru persoanele care au avut probleme de credit în trecut și pentru cei care au nevoie de bani, dar nu doresc să se confrunte cu problemele legate de obținerea aprobării pentru împrumuturile tradiționale

Obțineți un împrumut rapid: Comparați ofertele și aplicați pentru un împrumut cu ușurință!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *