Credite de la instituții nebancare

Credite de la instituții nebancare – informații de la A la Z

Piața financiară ne oferă o multitudine de instrumente pentru a ne finanța nevoile. Printre acestea se numără și creditele nebacare. Acestea sunt concepte lansate de IFN (instituții financiare nebancare). Se deosebesc de cele bancare printr-o varietate de elemente. Cu toate acestea, asemenea tuturor împrumuturile, tipul acesta de împrumut prezintă anumite aspecte care generează riscuri. Citește în continuare pentru a află toate detaliile?

CREDIT RAPID

De ce să optezi pentru împrumuturi nebancare?

Împrumutul nebancar este un produs care acoperă o varietate de nevoi. Există o serie de variante de credit, de la sume mici și până la sume mari. Astfel, genul acesta de creditare se întinde de la perioade de 5 zile și până la 5 ani. Dobânda aplicată depinde de suma împrumutată și de perioada pe care se întinde creditul.

Atunci când aplici pentru un împrumut rapid, vei avea de plată o dobândă anuală efectivă (DAE) mai mare. În schimb, dacă alegi un produs nebancar pe termen lung, valoarea dobânzii anuale va fi mai scăzută. Iată și care sunt câteva dintre motivele pentru că este recomandat să optezi pentru un împrumut ifn:

 • Se obține foarte rapid în comparație cu celelalte tipuri de împrumuturi;
 • Este un produs accesibil tuturor persoanelor cu vârsta între 18-75 ani, care poate fi solicitat online/sms/telefon/la domiciliu;
 • Nu implică foarte multe documente, iar acestea pot fi expediate online;
 • Sunt luate în calcul mai multe tipuri de venituri, iar valoarea minimă a venitului începe de la 500 Lei, în cazul anumitor instituții nebancare de creditare;
 • Poate fi obținut și de persoanele care nu se încadrează în cerințele standard al creditorilor (credit scoring mic, venituri scăzute, care au restanțe financiare, întârzieri la plata ratelor și care figurează cu debite în Biroul de Credit);
 • Nu este necesară prezentarea de garanții/garanți/gaj pentru a obține împrumutul;
 • În situația în care nu ai aplicat înainte pentru un astfel de produs, poți obține creditul fără să plătești dobânda;
 • Cererea se analizează foarte rapid, iar transferul sumei împrumut se efectuează la fel de repede (procedura standard, din momentul aplicării și până în faza în care clientul își primești banii nu se întinde pe o perioadă mai lungă de 48 de ore);
 • Un astfel de produs care este returnat la termen consolidează credit scoring-ul aplicantului;
 • Nu trebuie să justifici modul de cheltuire a banilor.

Beneficiile sunt numeroase, așa că nu îți rămâne decât să optezi pentru un ifn de încredere. Toate instituțiile din această categorie sunt reglementate, înregistrate și monitorizate de BNR.

Care sunt riscurile generate de împrumuturile nebancare?

 • Sumele obținute nu sunt atât de ridicate și sunt acordate în mai multe etape;
 • Cele pe termen scurt trebuie returnate în maxim 30-60 de zile;
 • Valoarea DAE este foarte ridicată;
 • Există costuri suplimentare care se aplică la solicitarea prelungirii împrumutului;
 • În caz de neplată, debitorul se confruntă cu riscul înregistrării în Birou de Credit, ceea ce îi va atrage un statut de persoană cu risc crescut de neplata pentru 4 ani.

Ce să alegi între un credit nebancar și unul bancar?

Raportează-te le nevoile tale și la posibilitățile de rambursare a creditului. În general, împrumuturile nebancare îți oferă posibilitatea de economisi timp. Iar dacă vrei bani pentru un interval scurt de timp reprezintă cea mai la îndemână soluție. Băncile sunt mai generoase în privința sumelor pe care ți le oferă că împrumut, dar sunt destul de rigide în privința condițiilor și termenilor de acordare. În schimb, instituțiile ifn sunt foarte flexibile, iar dacă îți dovedești buna credință primești și alte bonusuri de fidelitate. Este important să știi că ifn-urile îți oferă un împrumut foarte rapid și fără să stai la rând. În plus, nivelul de aprobare este foarte ridicat. Optează pentru un credit nebancar prietenos chiar acum!


Aveți nevoie de ceva bani în plus pentru o cheltuială neprevăzută? Ați căutat o modalitate de a obține aprobarea rapidă și ușoară? Dacă da, nu sunteți singur. Mulți oameni se află în aceeași situație. Din fericire, există modalități de a obține bani rapid.

Comparați ofertele și aplicați rapid și ușor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *