Documente necesare credit ipotecar

Ce documente sunt necesare pentru un împrumut ipotecar?

Doriți să completați rapid o cerere de credit ipotecar? Asigurați-vă că colectați toate documentele la timp. Folosiți lista noastră de verificare. Dacă ipoteca nu este finalizată la timp, riscați o amendă. Prin urmare, asigurați-vă că colectați toate documentele necesare la timp.

CREDIT RAPID

Raport de evaluare

Daca te hotărăști sa cumperi definitiv casa, fa-ti cat mai repede un raport de evaluare. Creditorul va accepta un astfel de raport numai dacă ați dat singur ordinul de a face acest lucru. Un raport de evaluare nu poate avea mai mult de 6 luni.

Documente pentru cererea de credit ipotecar

Verificați cu creditorul ipotecar sau consilierul ce documente suplimentare aveți nevoie.

• Contract de cumpărare preliminar pentru o locuință existentă. Sau contractul de cumpărare/contractare pentru o casă nouă.
• Declarație a costurilor estimate dacă intenționați să o renovați sau să o faceți mai durabilă. Sau o declarație a lucrărilor suplimentare dacă cumpărați o casă nouă.
• Copie a actului de identitate.
• Declarația angajatorului . Adesea nu mai mult de 3 luni.
• Buletin(e) de plată.
• Declarații anuale.
• Pentru antreprenori: cifrele anuale din ultimii 3 ani calendaristici.
• Extrase curente ale conturilor bancare și de economii.

Puncte de luat în considerare atunci când solicitați un credit ipotecar

Verificați cu atenție cum trebuie să trimiteți documentele. De exemplu, în culoare, scris de mână și cât timp ar trebui să fie valabile. Acest lucru diferă în funcție de bancă. Scanați toate documentele și salvați-le într-un folder de pe computer. În acest fel, puteți găsi și trimite cu ușurință documentele.


Aceste documente sunt solicitate de bancă sau de intermediar în contextul examinării solvabilității dumneavoastră și servesc la dosarul administrativ de acordare a creditului ipotecar.

Daca dosarul dumneavoastră este complet, acesta va fi studiat de autoritățile competente la creditor. Dacă creditorul este de acord cu solicitarea dumneavoastră, el va pregăti o cotație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *