Credit în caz de divorț

Ce se întâmplă cu creditul în cazul unui divorț?

Te-ai gândit vreodată, după finalizarea unui divorț cine va achita ratele în continuare la credit?

Împărțirea activelor comune este o prioritate, dar ce se întâmplă cu datoria în divorț? Facturile care sunt tratate în mod obișnuit în timpul căsătoriei pot deveni o problemă controversată atunci când lucrurile se dizolvă.

Ca parte a hotărârii de divorț, instanța împarte datoriile și averile cuplului, în timp ce decide cine este responsabil pentru plata anumitor facturi. Egalitatea este obiectivul, dar împărțirea activelor ar putea modifica acest raport. Dacă unui soț i se acordă mai multe bunuri, de exemplu, acea decizie ar putea fi însoțită de mai multe obligații de creanță pentru soțul respectiv.

Fiecare stat are propriile legi pentru împărțirea datoriilor și a activelor. Unele state iau în considerare bunurile și datoriile pe care fiecare soț le-a adus în căsătorie. Alte state consideră că totul este deținut în mod egal. Și, desigur, un acord prenupțial va influența orice decizie.
Responsabilitatea datoriilor comune cu cardul de credit poate varia, dar majoritatea statelor consideră datoria conjugală orice datorie acumulată în timpul parteneriatului, indiferent de numele căruia apare în cont. Este probabil că ambele părți vor fi responsabile pentru datoria cardului de credit în divorț, în ciuda cine efectuează plata.

Credit ipotecar la divort

De obicei, datoria ipotecară este atribuită soțului care face mult mai mult decât celălalt soț. Sau merge la soțul căruia i se acordă custodia completă a copiilor. În aceste cazuri, unei părți i se va cere să cumpere capitalul celuilalt în casă.


Chiar dacă un soț este responsabil pentru plata unei datorii în urma divorțului și chiar dacă este vorba despre o datorie comună, cum ar fi un împrumut auto, ar putea ignora aceste plăți. În cazul în care celălalt soț face parte din împrumut – în calitate de împrumutat sau co-semnat – aceștia sunt împreună pentru orice neplată, taxe de întârziere sau costuri de încasare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *