Contract de împrumut

La ce se referă un contract de împrumut și cum ne ajută?

Un contract de împrumut (sau împrumut, contract de împrumut) este un contract de credit. În acest acord, împrumutatul se obligă să furnizeze împrumutatului o sumă de bani, iar împrumutatul se obligă să ramburseze împrumutatului suma de bani.

Prevederile contractului de împrumut sunt în mare parte ale legii de reglementare. Aceasta înseamnă că vă puteți abate contractual de la o serie de prevederi.

CREDIT RAPID

Contract de imprumut intre persoane fizice

Un exemplu de contract de împrumut intre persoane fizice poate fi găsit adesea pe internet: cu toate acestea, părțile care doresc să încheie un contract de împrumut între ele sunt sfătuite să obțină sfaturi în acest sens.

Un contract de împrumut este adesea prevăzut pentru (suplimentarea) capitalului de lucru, pentru a finanța, de exemplu, prețul de achiziție pentru o achiziție sau pentru a rezolva o situație financiară dificilă în care se află compania.

Întrebările comune privind acordul de împrumut includ:

• Când este valabil legal un contract de împrumut?
• Când este datorată și plătibilă creanța?
• Se datorează dobânda?

Conținutul contractului de împrumut bani

În primul rând, contractul de împrumut precizează suma care este oferită de către împrumutat debitorului și cum se face acest lucru. Suma poate fi pusă la dispoziție dintr-o dată sau în rate, eventual legată și de obținerea unor rezultate.

În al doilea rând, contractul de împrumut prevede termenul împrumutului și termenul de rambursare sau data limită de rambursare a sumei împrumutului. Acesta din urmă pare evident, dar nu este întotdeauna cazul. Uneori, părțile nu sunt de acord cu acest lucru sau doar prevăd că împrumutatul trebuie să ramburseze suma de bani atunci când este în stare să facă acest lucru. În acest caz, pot apărea discuții cu privire la momentul în care suma de bani este datorată și exigibilă: într-o astfel de situație, legea oferă instanței posibilitatea de a stabili în continuare momentul când devine scadentă și exigibilă. Asta creează o situație incertă.

În orice caz, ar trebui să includeți aceste subiecte în contractul de împrumut:

• detaliile despre numele și adresa dvs
• numele și detaliile adresei de ex
• suma pe care o împrumutați de la companie
• termenul împrumutului și modalitatea de rambursare
• rata dobânzii
• calculul dobânzii pe lună sau pe an și în avans sau ulterior
• garanția pe care o oferiți ca garanție pentru împrumut și ce se întâmplă dacă valoarea garanției scade sub valoarea împrumutului
• consecințele pentru tine dacă nu îndeplinești sau nu îndeplinești condițiile


Acord bani imprumut

Punctul de plecare este că un contract de împrumut este liber de formă: aceasta înseamnă că poate fi convenit atât verbal, cât și în scris. Unele reguli suplimentare (obligatorii) se aplică împrumuturilor care implică persoane fizice, deoarece acestea sunt protejate de lege. Cele două condiții pentru valabilitatea unui împrumut sunt ca suma să fi fost efectiv pusă la dispoziție și ca contractul de împrumut să fi fost încheiat în scris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *