Cum se calculeaza dobândă la credit?

Cum este calcularea dobânzii la un împrumut bancar?

Toată lumea știe că pentru utilizarea fondurilor băncii, așa-numitele împrumuturi, va fi necesar să plătească un anumit procent. Mărimea acestui procent depinde de indicatorul multiplu și foarte puțini oameni înțeleg cum are loc acumularea acestuia. Există adesea situații în care o persoană știe despre o plată reală excesivă după semnarea unui acord de împrumut. Pentru a nu intra într-o situație similară, înainte de a încheia o tranzacție de creditare, este necesar să se familiarizeze cu regula pe care creditorul ales o folosește pentru a calcula dobânda.

CREDIT RAPID

Ce regulă utilizează creditorul? 

În majoritatea cazurilor, banca începe să perceapă dobândă pentru utilizarea fondurilor de credit din momentul emiterii sumei creditului și până la expirarea termenului acordului de împrumut. Această regulă este considerată standard. Cu cât perioada de creditare va fi aleasă de împrumutat, cu atât mai mult va trebui să plătească. Un impact major asupra plății excedentare este, de asemenea, furnizat de sistemul prin care se acordă împrumutul.

Două reguli pentru calcularea dobânzii la un împrumut

Acum, băncile folosesc două reguli pentru calcularea dobânzii la un împrumut. Cu o schemă standard de rambursare a împrumutului, reducerea contribuției obligatorii are loc în fiecare lună. Împreună cu reducerea plății obligatorii, există o scădere a dobânzii pentru utilizarea fondurilor de credit. Sistemele standard sunt considerate cele mai benefice pentru debitor, dar ele nu sunt întotdeauna disponibile. Există bănci care nu utilizează astfel de scheme de rambursare a împrumutului, dar preferă o variantă cu plăți anuitate, ceea ce aduce un profit mare. De asemenea, pentru debitori, schema standard nu pare întotdeauna să nu fie foarte convenabilă din cauza ratei de plată în continuă schimbare.

Organizațiile bancare au dreptul legal de a obține profit din emiterea de fonduri de împrumut numai din dobânzi acumulate. Cu toate acestea, chiar și acum există o mulțime de bănci, în plus față de procentul anual folosind diferite comisioane suplimentare, multe dintre care sunt ascunse. Acest lucru ar trebui să fie întotdeauna amintit, și înainte de semnarea acordului de împrumut pentru a studia toate documentele cu atenție.

Vezi mai multe aici:

  • Calcularea dobanzii la credite
  • Calculul dobanzilor bancare
  • Calculează online dobânda simplă
  • Formula de calcul a ratelor de dobândă

Birourile Credius

Dacă vă aflați într-o situație în care aveți nevoie urgentă de bani, dar nu aveți acces la ei, ce faceți? Ați putea lua în considerare posibilitatea de a vă împrumuta de la prieteni sau membri ai familiei sau de a contracta un mic împrumut personal.

Solicitarea unui împrumut rapid este acum mai ușoară ca niciodată și totul se poate face online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *