Card de credit vs card de debit

Diferenta dintre card de credit si card de debit

Dacă „cardul de credit” nu este acceptat, ar putea fi un card de debit. Ambele arată aproape la fel, dar au funcții diferite. Fie că plătiți cu card de credit sau de debit, plata fără facturi și monede vă oferă numeroase beneficii. Cardurile de plată pot fi folosite pentru a plăti la comercianții locali și pentru cumpărături online. În plus, cardurile de credit sunt adesea valabile cu mult dincolo de granițele naționale și permit plata și cumpărăturile ușoare.

CREDIT RAPID

Card de credit si card de debit

În primul rând, un card de debit nu este un card de credit. Puteți obține carduri de debit de la bănci de economii sau bănci după deschiderea unui cont curent. Aceste tipuri de carduri sunt adesea denumite și carduri de debit, carduri bancare, carduri bancare de economii sau carduri ATM.

Cardurile de credit sunt deosebit de populare ca mijloc de plată în vacanță. Aproape orice rezervare la hotel sau închiriere de mașini funcționează fără cardul mic de plastic. Poate fi folosit, de exemplu, pentru a depune un depozit fără numerar pentru a acoperi eventualele daune aduse camerei sau mașinii închiriate. Cu toate acestea, presupusul card de credit nu este întotdeauna acceptat pentru plată. Atunci este probabil un card de debi , care arată aproape exact ca un card de credit clasic, dar nu oferă aceleași funcții.

Principala diferență dintre cardul de credit și cardul de debit constă în facturarea ambelor tipuri de carduri. Cu cardul de credit clasic, titularului cardului i se acordă credite scurte de către bancă. Furnizorul vă prefinanță tranzacțiile cu cardul de credit și listează toate tranzacțiile pe extrasul cardului de credit. Veți primi ulterior un extras pentru tranzacțiile pe care le-ați făcut cu cardul de credit.

Card de debit sau credit

Cele două carduri din plastic se aseamănă confuz: un total de 16 cifre în grupuri de patru, perioada de valabilitate și numele deținătorului cardului sunt gravate în argint atât pe cardul de credit, cât și pe cel de debit. Așa-numita cifră de verificare și câmpul de semnătură de pe spate sunt disponibile și pentru diferitele tipuri de card (de obicei doar pentru cardurile de credit, doar rar pentru cardurile de debit). Doar amprenta mică „Debit” sau „Credit” arată diferența la exterior. În funcție de bancă, inscripția poate fi găsită pe fața sau pe spatele cardului.

Card de credit vs debit

Nu numai băncile pur online oferă acum cardul de debit gratuit ca un plus la contul curent . Cardul de credit, pe de altă parte, costă suplimentar . În plus, debitarea imediată a contului vă oferă de obicei un control mai bun al costurilor. Deoarece cardul este disponibil de la unele bănci fără o verificare suplimentară a creditului, metoda convenabilă de plată poate duce, de asemenea, la supraestimarea propriului cadru financiar.

Pentru achizițiile online, cardurile de debit sunt de obicei acceptate fără ezitare. În vacanță, însă, pot apărea probleme. Prin urmare, este mai bine să luați cu dvs. un card de credit real atunci când faceți un depozit pentru rezervările de hotel sau de închiriere de mașini.


Pe scurt, diferența dintre cele două tipuri de carduri constă în primul rând în modul în care este debitat contul curent . O plată sau retragere cu un card de debit va fi debitată din cont imediat după tranzacție. Cu un card de credit, contul este debitat doar după o anumită perioadă de timp – de obicei după o lună. Banca acordă mai întâi un împrumut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *